Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Trump chce sprísniť kontrolu zbraní a zároveň prijať imigračnú reformu

.redakcia .svet

Americký prezident Donald Trump v pondelok navrhol, aby sa republikáni aj demokrati dohodli na sprísnení kontroly predaja zbraní a spojili to s jeho reformou v oblasti migrácie.

Trump chce sprísniť kontrolu zbraní a zároveň prijať imigračnú reformu AP Photo/Jacquelyn Martin

republikáni aj demokrati sa musia spojiť a zaviesť prísne posudzovanie spôsobilosti držiteľov zbraní a prípadne túto legislatívu skombinovať s nevyhnutne potrebnou imigračnou reformou,“ napísal na Twitteri Trump. 

Americký prezident by mal v pondelok prehovoriť k obyvateľom USA v súvislosti s dvoma víkendovými ozbrojenými útokmi v Texase a v Ohiu, pri ktorých prišlo celkovo o život 29 ľudí.

„Nikdy nesmieme zabudnúť na nich (na tieto obete) a ani na mnohých, ktorých takýto osud postihol v minulosti,“ povedal prezident, ktorého citovala agentúra AP. Dodal, že z tragických udalostí v Texase a v Ohiu musí vyjsť niečo „dobré, ak nie skvelé“.

Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu, v má väčšinové zastúpenie Demokratická strana, vo februári schválila zákon o kontrole zbraní zahŕňajúci aj zmeny v oblasti posudzovania spôsobilosti na získanie strelnej zbrane. Zákon však nenašiel podporu v Senáte, v ktorom majú prevahu Trumpovi republikáni. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite