Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dva masakre za víkend. V USA zahynulo pri streľbách najmenej 30 ľudí

.nicol Tomečková .svet

V štátoch Texas a Ohio boli počas posledných 24 hodín dve masové streľby. Útočník v Texase chcel napodobniť masaker z Nového Zélandu. Prekážajú mu prisťahovalci.

Dva masakre za víkend. V USA zahynulo pri streľbách najmenej 30 ľudí John Locher/AP/SITA

el Paso, Texas 

Ozbrojený muž začal v sobotu strieľať do ľudí v obchodnom dome Walmart, v ktorom sa kvôli blížiacemu začiatku školského roku, podľa agentúry AP nachádzalo približne tritisíc ľudí. Streľbu neprežili dvadsiati a ďalších dvadsaťšesť utrpelo zranenia. 

Polícia útočníka zadržala bez jediného výstrelu. Má ním byť 21-ročný Patrick Crucius. Vyšetrovatelia pracujú s možnosťou, že mohlo ísť o streľbu z nenávisti. 

Zadržaný mladík podľa amerických médii krátko pred útokom zdieľal na sociálnej sieti manifest, ktorý obhajuje belošské nacionalistické a rasistické názory. 

Vyjadruje v ňom tiež podporu marcovému masakru v mešitách na Novom Zélande. Medzi obeťami sú aj traja Mexičania a šiesti sú zranení. 

3. august 2019, Juarez, Mexico: Ľudia v mexickom meste Juarez si prišli uctiť obete mexickej národnosti, ktoré zahynuli počas sobotňajšej streľby v Texase.Christian Chavez/AP/SITA3. august 2019, Juarez, Mexico: Ľudia v mexickom meste Juarez si prišli uctiť obete mexickej národnosti, ktoré zahynuli počas sobotňajšej streľby v Texase.

Americký prezident Donald Trump na Twitteri vyjadril pohoršenie zo streľby v Texase. „Bol to akt zbabelosti. Som si istý, že všetci spoločne v tejto krajine odsudzujeme dnešný čin plný nenávisti. Neexistujú žiadne dôvody alebo výhovorky, ktoré by niekedy ospravedlňovali zabíjanie nevinných ľudí,“ dodal Trump. 

dayton, Ohio

Počas druhej z víkendových strelieb zahynulo najmenej desať ľudí, vrátane strelca a ďalší šestnásti sú zranení. Strelcom má byť dvadsaťštyriročný Connor Betts z Bellbrooku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite