Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na leteckej základni Šajrát v Sýrii zomrelo pri výbuchu najmenej 30 ľudí

.redakcia .svet

Na najmenej 31 vzrástol počet obetí explózie, ku ktorej došlo v sobotu na sýrskej leteckej základni Šajrát v provincii Homs.

Na leteckej základni Šajrát v Sýrii zomrelo pri výbuchu najmenej 30 ľudí Syrian Civil Defense White Helmets via AP/SITA

podľa štátnej tlačovej agentúry SANA explóziu na pôde leteckej základne armády prezidenta Bašára Asada zavinilo "technické zlyhanie" pri prevážaní munície, ktorej uplynula doba spotreby a pri výbuchu prišiel o život neznámy počet ľudí.

Podľa mimovládnej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii zomrelo pri výbuchu najmenej 12 vojakov a ďalších spolupracovníkov na základni. Ich počet sa môže zvýšiť, pretože ďalšie osoby utrpeli vážne zranenia. SOHR príčinu explózie neuviedla.

Letecká základňa Šajrát je jedným z najdôležitejších vojenských objektov sýrskeho vládneho režimu v stredozápadnej oblasti krajiny.

V reakcii na útok sarinom v Chán Šajchúne v provincii Idlib americké sily vypálili 7. apríla 59 striel Tomahawk na sýrsku leteckú základňu Šajrát v provincii Homs.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite