Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Demokratickí kandidáti sa v debate zamerali na prezidenta Trumpa

.redakcia .svet

Po tom, ako sa desiati uchádzači o nomináciu Demokratickej strany do prezidentských volieb v roku 2020 viac ako dve hodiny sporili medzi sebou, všetci spomenuli republikánskeho prezidenta ako skutočného protivníka, uviedla agentúra AP.

Demokratickí kandidáti sa v debate zamerali na prezidenta Trumpa Paul Sancya/AP/SITA

bývalý viceprezident Joe Biden uviedol, že voľby v roku 2020 budú „bojom za dušu Ameriky“. Biden, ktorý je favoritom spomedzi demokratických vyzývateľov, začal debatu útočne, ale rýchlo musel čeliť atakom svojich oponentov v diskusii o zdravotnej starostlivosti, rasovej problematike, imigrácii či súdnictve.

Senátorka Kamala Harrisová nazvala prezidenta „predátorom a zbabelcom“ a sama sa označila za ideálnu nominantku, ktorá by s ním mala budúcu jeseň debatovať. 

Senátor Cory Booker uviedol, že národnou „krízou je Donald Trump, ale nie iba on“. Porazenie Trumpa predstavuje podľa Bookera „podlahu, nie strop“.

Napätie rástlo najmä medzi Joeom Bideom a senátorkou Harrisovou.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite