Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británia odmietla vymeniť iránsky tanker za britskú loď

.redakcia .svet

Veľká Británia zamietla možnosť prepustiť iránsky tanker výmenou za britské plavidlo, ktoré Teherán zadržal v Perzskom zálive.

Británia odmietla vymeniť iránsky tanker za britskú loď Marcos Moreno/AP/SITA

„Niečo za niečo tu neexistuje,“ povedal britský minister zahraničných vecí Dominic Raab pre spravodajskú televíziu BBC. „Nejde o nejaký výmenný obchod. Ide o dodržiavanie medzinárodného práva a pravidiel medzinárodného právneho systému, na ktorých budeme trvať,“ zdôraznil šéf britskej diplomacie.

Začiatkom júla zadržali v britskom zámorskom území Gibraltár iránsky supertanker Grace 1 pre podozrenie z porušenia sankcií Európskej únie voči Sýrii. Približne dva týždne nato Irán zadržal vo vodách Hormuzského prielivu ropný tanker Stena Impero, plaviaci sa pod britskou vlajkou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite