Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Aké bude cestovanie po brexite?

.redakcia .svet

Ľudia, ktorí budú chcieť po brexite prísť na územie Spojeného kráľovstva na menej ako tri mesiace, zrejme nebudú potrebovať víza.

Aké bude cestovanie po brexite? Tim Ireland/AP/SITA

pre vstup do Spojeného kráľovstva bude potrebný platný občiansky preukaz alebo platný cestovný pas. Obidva doklady je možné použiť do 31. decembra 2020. Poukazuje na to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. 

„Súčasné podmienky môžu byť v budúcnosti zmenené, preto bude potrebné sledovať prípadné zmeny, úpravy a doplnenia,“ upozorňuje ministerstvo zahraničných vecí.

Občanov Spojeného kráľovstva, ktorí budú cestovať na Slovensko, bude čakať dodatočné overovanie, napríklad o dĺžke a účele pobytu. Na cestovanie budú potrebovať doklady s platnosťou najmenej desať rokov, ktoré musia platiť aspoň tri mesiace po plánovanom odchode z EÚ.

Európska komisia navrhla, aby občania Spojeného kráľovstva boli po brexite oslobodení od víz v prípade krátkodobých pobytov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite