Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najvyšší súd USA umožnil financovanie Trumpovho plota s Mexikom

.redakcia .svet

V sobotu uvoľnil cestu administratíve prezidenta Donalda Trumpa na využitie prostriedkov Pentagónu na vybudovanie častí hraničného plota s Mexikom.

Najvyšší súd USA umožnil financovanie Trumpovho plota s Mexikom Carolyn Kaster/AO/SITA

podľa agentúry AP najvyšší súd v piatok zrušil verdikt súdu nižšej inštancie o zmrazení týchto peňazí. Administratíva Donalda Trumpa tak už môže čerpať prostriedky a začať pracovať na štyroch kontraktoch.

Súd prvej inštancie zmrazil finančné prostriedky z Pentagónu v máji a odvolací súd tento verdikt potvrdil začiatkom júla. Toto rozhodnutie bránilo vláde čerpať z peňazí ministerstva obrany približne 2,5 miliardy dolárov. Tie chce použiť na nahradenie existujúcich častí plota v Arizone, Kalifornii a Novom Mexiku robustnejším oplotením. 

Rozhodnutie amerického najvyššieho súdu pochválil prezident Donald Trump prostredníctvom sociálnej siete Twitter. „Wow! Veľké víťazstvo vo veci Múru. Najvyšší súd Spojených štátov zrušil nariadenie nižšieho súdu a umožňuje tak s južným hraničným múrom pokračovať. Veľké víťazstvo pre bezpečnosť na hraniciach i právne princípy!“" napísal Trump.

 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite