Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Irán tvrdí, že o bezpilotný dron neprišiel. Američania mali podľa ministra omylom zostreliť svoj vlastný

.redakcia .svet

Námestník iránskeho ministra zahraničných vecí Abbás Arakčí v piatok poprel, že jeho krajina práve prišla o dron, a naznačil, že Spojené štáty si zrejme "omylom" zostrelili bezpilotné lietadlo.

Irán tvrdí, že o bezpilotný dron neprišiel. Američania mali podľa ministra omylom zostreliť svoj vlastný AP Photo/Ebrahim Noroozi Iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arakčí.

prezident USA Donald Trump pritom vo štvrtok oznámil, že vojnová loď USS Boxer americkej armády zostrelila jedno z bezposádkových lietadiel patriacich Iránu. Stalo sa to podľa neho po tom, ako sa dron priblížil k lodi na vzdialenosť približne 900 metrov a Irán nereagoval na opakované upozornenia. 

Trump obvinil v tejto súvislosti Irán z "provokačného a nepriateľského" správania a dodal, že americké sily konali v sebaobrane. "Spojené štáty si vyhradzujú právo brániť svoj personál, zariadenia a záujmy a vyzývajú všetky krajiny, aby odsúdili iránske pokusy narušiť slobodu plavby a svetového obchodu," vyjadril sa prezident.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite