Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Miroslav Lajčák vystúpil na konferencii think tanku Atlantic Council

.redakcia .svet

Minister zahraničných vecí vystúpil v stredu vo Washingtone ako jeden z hlavných rečníkov so záverečným prejavom na konferencii s názvom „USA a stredná Európa: Oslava ucelenej a slobodnej Európy, spoločné budovanie budúcnosti," ktorú zorganizoval renomovaný americký think think tank Atlantic Council

Miroslav Lajčák vystúpil na konferencii think tanku Atlantic Council SITA/MZV „V životnom záujme Spojených štátov amerických je mať za partnera úspešnú Európsku úniu a Brusel sa zas potrebuje oprieť o silný Washington,“ zdôraznil Lajčák.

lajčák zdôraznil význam Nežnej revolúcie, ktorej 30. výročie si v tomto roku pripomenú v Slovenskej republike aj v Českej republike. V tejto súvislosti pripomenul, že na oslavy jej prvého výročia pricestoval v novembri 1990 do Prahy vtedajší americký prezident George Bush starší s manželkou Barbarou.

„Prezident Bush vo svojom vystúpení hovoril o novom svetovom poriadku. Bolo to v období, ktoré znamenalo pre nás obrovskú nádej do ďalšej budúcnosti,“ uviedol slovenský minister a dodal, že aj keď sa nepodarilo úplne naplniť prezidentovu víziu, dôležitou súčasťou tohto poriadku boli a sú transatlantické vzťahy. Ich význam je dnes o to dôležitejší, keďže sa vraciame zo zlatej éry multilateralizmu, vrátane rešpektovania medzinárodného práva a hodnôt, späť k multipolarizmu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite