Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demonštranti na Champs-Élysées vypískali Macrona

.redakcia .svet

Prehliadku jednotiek sústredených v centre Paríža pri príležitosti štátneho sviatku Dňa dobytia Bastily, v nedeľu narušila skupina demonštrantov, ktorí vypískali prezidenta Emmanuela Macrona.

Demonštranti na Champs-Élysées vypískali Macrona Ludovic Marin/AP/SITA

spravodajský portál France Info spresnil, že k incidentu došlo, keď Macron v spoločnosti veliteľa hlavného štábu francúzskej armády počas jazdy veliteľským vozidlom zdravil zhromaždené jednotky.

Ako informovala televízia France 2, narušiteľmi bola skupina 20 až 50 demonštrantov, ktorí stáli uprostred davu prizerajúcich sa divákov. 

Video z portálu France Info, kde je počuť ako demonštranti vypískali prezidenta Macrona.

Niektorí z aktivistov skandovali aj "Macron demisiu" a následne vypustili žlté balóny - nový symbol protivládneho protestného hnutia žltých viest, dodala France 2. 

Podľa televízie BFM sa títo aktivisti v čase prejazdu veliteľského auta demonštratívne otočili Macronovi chrbtom a vypískali ho. Dodala aj, že títo demonštranti nemohli mať počas svojej akcie na Champs-Élysées oblečené žlté bezpečnostné vesty, ktoré sú pre nich symbolom, lebo im ich polícia zrejme zhabala počas osobnej prehliadky, ktorou musel prejsť každý z divákov.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite