Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zeman odvolá ministra kultúry Antonína Staněka 31. júla

.redakcia .svet

Rozhodol sa, že vyhovie Českej strane sociálnodemokratickej. Nie je zatiaľ jasné, kto Staněka nahradí. Oznámil to šéf sociálnych demokratov Jan Hamáček.

„Sociálna demokracia je strana, ktorá má právo rozhodovať o tom, kto za ňu bude vo vláde,“ uviedol Hamáček. Prezident Zeman podľa neho nepovedal jasne, že bude rozhodnutie ČSSD rešpektovať. 

V pondelok sa zíde vedenie sociálnej demokracie a Hamáček očakáva, že potvrdí ako adepta na ministra kultúry podpredsedu ČSSD Michala Šmardu. 

Vedenie tiež rozhodne, či strana zotrvá vo vláde s hnutím ANO. Keď sa rozhodne z vlády odísť, podajú ministri za sociálnu demokraciu demisiu. Z jeho slov vyplynulo, že je pripravený obhajovať odchod z vlády, ak novým ministrom kultúry nebude Šmarda.

Staněk podal demisiu už v máji. Zeman ho však dva mesiace odmietal odvolať. Prezidenta sa niekoľkokrát snažil presvedčiť aj premiér Andrej Babiš

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite