Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Cez víkend sa začne hromadné zatýkanie imigrantov, oznámil Trump

.redakcia .svet

Americký prezident v piatok oznámil, že agenti prisťahovaleckého úradu plánujú cez víkend odštartovať v desiatich mestách operácie s cieľom pozatýkať tisíce imigrantov, ktorým súdy nariadili vyhostenie. Informovala o tom agentúra AFP.

Cez víkend sa začne hromadné zatýkanie imigrantov, oznámil Trump Alex Brandon/AP/SITA

„Prišli nelegálne,“ povedal Trump pred novinármi v Bielom dome na margo imigrantov, ktorí nemajú v Spojených štátov povolenie na pobyt. Dodal, že prisťahovalecké úrady plánujú týchto ľudí „pozatýkať a poslať naspäť do ich domovských krajín“. Operácia sa začne v nedeľu. 

Trump už v júni varoval, že prisťahovalecká a colná polícia plánuje podniknúť masové zatýkanie. Mal na mysli plán, ktorý sa pripravoval celé mesiace a jeho cieľom je pri bleskovej operácii zaistiť tisíce migrantov, rodičov aj detí, vo veľkých mestách po celých Spojených štátoch. 

Plánované zásahy sú zamerané na ľudí, o ktorých vyhostení už súdy rozhodli.

Prieskum americkej expertnej skupiny Pew Research Center ukázal, že v Spojených štátoch žije približne 10,5 milióna ilegálnych migrantov, pričom dve tretiny z nich sú v krajine už viac ako desať rokov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite