Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko bude v roku 2024 predsedať Regionálnemu výboru WHO

.redakcia .svet

Slovensko bude predsedať 74. zasadnutiu Regionálneho výboru Svetovej zdravotníckej organizácie pre Európu v roku 2024.

Slovensko bude v roku 2024 predsedať Regionálnemu výboru WHO AP Photo/Al-hadji Kudra Maliro Lekári a zdravotní pracovníci z organizácie WHO pôsobia takmer na celom svete.

bude to prvýkrát, čo bude Slovensko predsedať WHO. Vyplýva to z dokumentu Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Výška výdavkov sa predbežne odhaduje na 1,3 milióna eur.  

Zasadnutie pripravuje a prijíma rezolúcie a rozhodnutia o strategickom smerovaní a cieľoch regionálnej a globálnej zdravotnej politiky. „Predsedanie a hosťovanie tohto podujatia potvrdí vysoký kredit Slovenskej republiky v medzinárodnom meradle a rovnako aj dynamické nastavenie spolupráce medzi Slovenskou republikou a WHO. Predsedanie Regionálnemu výboru WHO pre Európu a hosťovanie tohto podujatia ponúka Slovenskej republike príležitosť podieľať sa na rozhodovacom procese v oblasti zdravotníctva na globálnej úrovni,“ píše sa v predkladacej správe MZ SR. 

Regionálny výbor WHO pre Európu je pravidelným jesenným ministerským fórom. Zaoberá sa zdravím v rovine s rozvojovými cieľmi OSN Agendy 2030. Zúčastňujú sa na ňom ministri a vrcholní zástupcovia 53 členských štátov na najvyššej politickej úrovni, ako aj zástupcovia medzivládnych a mimovládnych organizácií.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite