Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Írsko sa pripravuje na scenár brexitu bez dohody

.redakcia .svet

Podľa írskeho ministra finanncií Paschala Donohoe robí Irsko všetko, čo je v jeho silách, aby sa pripravilo na hroziaci brexit bez dohody. Existuje podľa neho značné riziko, že Británia opustí 31. októbra Európsku úniu bez dohody.

Írsko sa pripravuje na scenár brexitu bez dohody Geert Vanden Wijngaert/AP/SITA Írsky minister financií vidí možnosť neriadeného brexitu ako riziko pre svoju krajinu.

minister Donohoe sa v Bruseli zúčastňuje na stretnutí ministrov financií eurozóny. Perspektívu neriadeného brexitu považuje za značné a reálne riziko. 

„Írska vláda sa dnes schádza, aby preskúmala našu pripravenosť na zvládnutie tejto obrovskej výzvy,“ dodal odkazujúc na zasadnutie vládneho kabinetu v Dubline. „Prostredníctvom parlamentu sme už schválili všetky zákony umožňujúce Írsku vyrovnať sa s kľúčovými právnymi otázkami (tvrdého brexitu),“ povedal ďalej.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite