Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Babiš pripúšťa rekonštrukciu vlády, ak by odstúpili ministri z ČSSD

.redakcia .svet

V prípade, že by ministri z ČSSD podali demisiu, mohlo by dôjsť k rekonštrukcii českej vlády.

Babiš pripúšťa rekonštrukciu vlády, ak by odstúpili ministri z ČSSD SITA/Branislav Bibel

po štvrtkovej schôdzke v Lánoch s prezidentom ČR Milošom Zemanom a šéfom sociálnych demokratov Janom Hamáčkom pripustil takýto scenár český premiér Andrej Babiš (ANO). Rekonštrukciu vlády preferuje práve prezident Zeman, uviedol spravodajský server Novinky.cz.

Babiš povedal, že si odchod sociálnych demokratov z vlády neželá, ale ak by sa tak stalo, išiel by do Poslaneckej snemovne zistiť stanovisko jednotlivých strán a hnutí, ako sa k takejto situácii stavajú.

„Išiel by som sa ich spýtať, či by akceptovali rekonštrukciu vlády, že by sme získali nejakú podporu od opozičných strán. Ak by sociálna demokracia odišla, tak sú pre nás alternatívou aj predčasné voľby, ale my ich nechceme,“ vyhlásil Babiš.

Vládu ANO zloženú z odborníkov by bolo ochotné tolerovať hnutie Sloboda a priama demokracia (SPD), ako už skôr povedal šéf hnutia Tomio Okamura.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite