Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šefčovič zastúpil Junckera v pléne europarlamentu, vysvetlil priority na budúcich päť rokov

.redakcia .svet

Podpredseda Európskej komisie (EK) Maroš Šefčovič vo štvrtok vystúpil pred poslancami novozvoleného Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu, kde v mene predsedu EK Jeana-Clauda Junckera zhodnotil závery júnového samitu EÚ

Šefčovič zastúpil Junckera v pléne europarlamentu, vysvetlil priority na budúcich päť rokov AP Photo/Virginia Mayo

šefčovič svoj prejav začal odkazom na rokovania šéfov vlád a štátov o obsadení vysokých pozícií v inštitúciách EÚ, pričom uviedol, že býva zložité nájsť správnu rovnováhu, aby sa „správni ľudia dostali na správne pracovné miesta“, keď ide o budúcnosť Únie na nasledujúcich päť rokov. 

Ocenil, že poslanci EP zvolili za svojho nového predsedu Davida Sassoliho, ktorý podľa jeho slov „môže mať najťažšiu úlohu zo všetkých".

„Vážený pán predseda, dovoľte mi, aby som vám srdečne zablahoželal k vášmu zvoleniu, vo svojom mene aj v mene celej Európskej komisie. Tešíme sa na úzku spoluprácu s vami,“ vyhlásil Šefčovič. 

Dodal, že zmienka o „úzkej spolupráci" platí pre všetkých kandidátov, ktorých do top pozícií navrhla Európska rada – vrátane budúcej šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, ktorá má „všetky predpoklady" na riadenie exekutívy EÚ. 

Šefčovič zároveň pripomenul, že europarlament bude mať posledné slovo pri schvaľovaní mien na kľúčových pozíciách v EÚ.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite