Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aplikácia aj web majú zvýšiť bezpečnosť pri cestovaní za prácou

.redakcia .svet

Ministerstvo vnútra pravidelne monitoruje situáciu Slovákov pracujúcich v zahraničí. Slováci sa podľa neho za rok 2018 stali obeťami obchodovania s ľuďmi a najčastejšie boli vykorisťovaní v Nemecku, Veľkej Británii, Švajčiarsku, Rakúsku či vo Švédsku.

Aplikácia aj web majú zvýšiť bezpečnosť pri cestovaní za prácou John Minchillo/AP/SITA Veľa mladých ľudí v lete odchádza na programy Work&Travel aj do USA.

obchodníci zdierali ľudí za zámerom nútenej práce, núteného žobrania, páchania trestnej činnosti, sexuálneho zneužívania a na nútené sobáše. Informoval o tom hovorca Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) na Slovensku Michal Milla. Úrad IOM pripravil nástroje na zvýšenie bezpečnosti pri cestovaní a práci v zahraničí. 

Webová stránka a aplikácia obsahujú tipy na bezpečné cestovanie do zahraničia, napríklad, ako sa pripraviť na cestu, na čo myslieť počas pobytu a čo robiť v krízovej situácii.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite