Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rakúsko čakajú predčasné parlamentné voľby. Budú koncom septembra

.redakcia .svet

Predčasné parlamentné voľby v Rakúsku sa uskutočnia 29. septembra. Rada ministrov o tom rozhodla dnes ráno. Stanovený termín, ktorý pripadá na poslednú septembrovú nedeľu, bezprostredne na to jednomyseľne schválil aj hlavný výbor Národnej rady.

Rakúsko čakajú predčasné parlamentné voľby. Budú koncom septembra Michael Gruber/AP/SITA Kancelár Sebastian Kurz po prevalení Stracheho škandálu ako prvý volal po predčasných voľbách. Parlament neskôr vyslovil nedôveru aj jemu.

posledné parlamentné voľby v Rakúsku sa konali 15. októbra 2017. V máji tohto roka však došlo k rozpadu koaličnej vlády Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a Slobodnej strany Rakúska (FPÖ). 

Stalo sa tak po zverejnení kompromitujúceho videozáznamu, nakrúteného tajne na španielskom ostrove Ibiza, na ktorom je zachytený bývalý predseda FPÖ a vicekancelár Heinz-Christian Strache.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite