Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Liberalizmus je prežitok, vyhlásil Vladimír Putin

.filip Minich .svet

Ruský rezident poskytol pred samitom G20 rozhovor denníku Financial Times. Kritizuje západný liberalizmus, obhajuje nacionalistický populizmus a konšpiruje o migrantoch a gayoch.

Liberalizmus je prežitok, vyhlásil Vladimír Putin AP Photo/Susan Walsh/SITA Donald Trump si na samite G20 pochvaľoval vzťahy s ruským prezidentom Putinom.

ideológia, ktorú západný svet presadzuje od konca druhej svetovej vojny, je podľa Putina zastaraná. „Liberáli už jednoducho nemôžu diktovať všetkým naokolo, tak ako to robili celé desaťročia,“ vyhlásil ruský prezident v rozhovore pre Financial Times.

Vladimír Putin sa pustil aj do kritiky nemeckej kancelárky Merkelovej. Jej rozhodnutie pustiť do Nemecka vyše milión migrantov, z ktorých väčšina bola z vojnou zmietanej Sýrie, bola podľa Putina „kardinálna chyba“. 

„Liberálne myšlienky navodzujú dojem, že nič netreba robiť. Že migranti môžu beztrestne zabíjať, pľundrovať a znásilňovať, pretože ich práva ako migrantov musia byť chránené,“ vyhlásil Vladimír Putin. 

Dodal, že „liberálne idey sa stali zastaranými a sú v konflikte so záujmami drvivej väčšiny populácie“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite