Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Salvini pohrozil výstavbou protimigračnej bariéry na slovinských hraniciach

.redakcia .svet

Taliansky vicepremiér a minister vnútra Matteo Salvini pohrozil výstavbou protimigračnej bariéry na hraniciach so Slovinskom. Reagoval tak na výrazný nárast počtu migrantov, ktorí sa pokúšajú dostať do Talianska cez slovinské územie.

Salvini pohrozil výstavbou protimigračnej bariéry na slovinských hraniciach Riccardo Antimiani/ANSA via AP

salvini vo štvrtok večer povedal novinárom, že v tejto situácii zvažuje prijatie protiopatrení vrátane „protimigračnej ochrannej bariéry“ na taliansko-slovinských hraniciach. Obe tieto členské krajiny EÚ pritom patria aj do schengenskej zóny voľného pohybu osôb. 

„Pokiaľ ide o prisťahovalectvo,  dokázali sme, že musíme konať sami. V oblasti Furlanska (na severozápade Talianska) migranti prechádzajú cez hranicu peši. Od 1. júla (tam) nasadíme zmiešané hliadky talianskej a slovinskej polície,“ vyhlásil Salvini.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite