Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Taliansku zatkli psychoterapeutov a starostu za údajné vymývanie mozgov deťom a ich predaj

.redakcia .svet

Talianska polícia zatkla 18 ľudí vrátane starostu, lekárov a sociálnych pracovníkov za údajné vymývanie mozgov bezbranným deťom, aby si mysleli, že ich rodičia zneužívajú.

V Taliansku zatkli psychoterapeutov a starostu za údajné vymývanie mozgov deťom a ich predaj AP Photo/Andrew Medichin/SITA

cieľom bol následný predaj detí náhradným rodičom. Vo štvrtok o tom informovala tlačová agentúra AFP.

Polícia v severotalianskom meste Reggio Emilia pozatýkala podozrivých po tom, čo vyšetrovanie začaté v roku 2018 odhalilo údajnú sieť opatrovníkov, ktorí používali rôzne metódy vrátane elektrošokov tak, že deti presvedčili o ich sexuálnom zneužívaní.

Sieť týchto ľudí potom údajne dala deti do náhradných rodín výmenou za peňažnú hotovosť, pričom darčeky a listy deťom od ich skutočných rodičov ukrývala v sklade, ktorý polícia odhalila.

O údajnom vymývaní mozgov informovali talianske médiá a tlačovej agentúre AFP to vo štvrtok potvrdila polícia v meste Bibbiano, neďaleko spomínaného Reggio Emilia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite