Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Babiš v parlamente: Keby padla vláda, tak „paralyzujete našu krajinu"

.redakcia .svet

Český premiér Andrej Babiš v stredu zásadne odmietol, že by „urobil niečo zle". Vyjadril sa tak na schôdzi Poslaneckej snemovne, na ktorej bude jeho vláda čeliť hlasovaniu o vyslovení nedôvery.

Babiš v parlamente: Keby padla vláda, tak „paralyzujete našu krajinu" SITA/Branislav Bibel Predseda vlády Českej republiky Andrej Babiš a predseda vlády SR Peter Pellegrini počas privítania predsedov vlád krajín V4.

„keby padla vláda, tak paralyzujete našu krajinu. Neviem, kto mi čo môže vyčítať,“ uviedol podľa spravodajského serveru Novinky.cz. Povedal, že pokusy opozície vysloviť nedôveru vláde pokladá za legitímny nástroj politického boja, ale nerozumie im. „Keď podám demisiu, podá demisiu celá vláda. Čo bude potom? Budú predčasné voľby? Beriem to ako pokus o destabilizáciu našej krajiny,“ vyhlásil.

„Ja zásadne odmietam zneužívanie dotácií,“ pokračoval Babiš. Na udeľovanie dotácií podľa svojich slov nemá vplyv. Taktiež zdôraznil, že auditné správy Európskej komisie boli doručené veľmi čudným spôsobom.

Opozícia sa pokúša kabinet odvolať predovšetkým pre návrh auditnej správy Európskej komisie o Babišovom konflikte záujmov, uviedol server iROZHLAS.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite