Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budúcnosť Slovenska je v jednotnej a silnej EÚ, myslí si prezidentka Čaputová

.redakcia .svet

Prezidentka Zuzana Čaputová je po svojom nástupe do úradu na oficiálnej ceste v Bruseli. Na spoločnej tlačovej konferencii s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom pripomenula slová zo svojho inauguračného prejavu, podľa ktorých EÚ vníma ako spoločný hodnotový priestor.

Budúcnosť Slovenska je v jednotnej a silnej EÚ, myslí si prezidentka Čaputová Martin Medňanský/SITA 25.jún 2019, Brusel: Prezidentka Zuzana Čaputová počas tlačovej konferencie v budove Euróspkej komisie.

prezidentka Slovenskej republiky v Bruseli povedala, že jej veľmi záleží na tom, aby Slovensko bolo sebavedomým, zodpovedným a konštruktívnym členom Európskej únie.

„Myslím si, že budúcnosť Slovenskej republiky je v jednotnej a silnej Európskej únii,“ povedala. Dnešné Slovensko prezidentka vníma ako výsledok úspešnej integrácie.V bruseli pripomenula aj svoje priority: spravodlivosť a vymožiteľnosť práva, environmentálne výzvy vrátane klimatických zmien a sociálnu spravodlivosť. "Myslím si, že tieto témy nie sú čisto národné, ale každá z nich má určité spoločné európske riešenia, na ktorých by sme mali spolupracovať," dodala.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite