Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlna horúčav v Európe rastie. Bude mimoriadne horúco

.redakcia .svet

Veľká časť Európy tento týždeň očakáva mimoriadne horúce letné počasie. Voľno dostávajú deti v školách aj kone v horských oblastiach. Teploty na mnohých územiach prekročia až 40 stupňov Celzia.

Vlna horúčav v Európe rastie. Bude mimoriadne horúco Michael Probst/AP/SITA 25. jún 2019, Frankfurt: Východ slnka vo Frankfurte. Nemci očakávajú vysoké teploty v celej krajine.

teploty v celej Európe majú v najbližších dňoch vystúpiť mimoriadne vysoko. U nás budú ešte v najbližších dňoch stúpať a prekročia hranicu 35 stupňov Celzia. Mierne ochladenie príde až pred víkendom.

Horúčavy zasiahli aj susedné Rakúsko. Vzhľadom na prognózu, že teploty tam môžu prekročiť 32 stupňov, dostali v meste Innsbruck kočiši a kone deň voľna.

Na pobreží Jadranského mora v Slovinsku a Chorvátsku dosiahnu teploty 37 stupňov. Búrky, ktoré podľa predpovedí zasiahnu roviny na východe Chorvátska, môžu mať vplyv na dopravné trasy spájajúce Nemecko a Rakúsko s Gréckom a Tureckom.

Situácia bude náročná aj vo Francúzsku, kde ministerka zdravotníctva vyzvala ľudí, aby boli zvlášť opatrní a aby kontrolovali starších a zdravotne znevýhodnených susedov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite