Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Salvini chce brať na zodpovednosť Holandsko a Európsku úniu

.redakcia .svet

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini vyhlásil, že bude brať Holandsko a Európsku úniu na „zodpovednosť“ za osud 42 migrantov, ktorým Rím už týždeň bráni zakotviť v talianskych prístavoch.

Salvini chce brať na zodpovednosť Holandsko a Európsku úniu Elio Desiderio/AP/SITA

záchranná loď Sea-Watch 3 plaviaca sa pod holandskou vlajkou uviazla v Stredozemnom mori. Je tam už od 12. júna, keď pri pobreží Líbye zachránila 53 migrantov z nafukovacieho člna unášaného vlnami.

Jedenástim z migrantov na palube lode Sea-Watch, vrátane dvoch tehotných žien, umožnili vystúpiť na pobrežie. Plavidlo ale stále nedostalo povolenie zakotviť v Taliansku. Zároveň odmietlo vrátiť zachránených do Líbye zmietajúcej sa v kríze. Tripolis totiž podľa humanitárnych pracovníkov nie je bezpečným prístavom.

Salvini, ktorý je tiež vicepremiérom a vedie vplyvnú pravicovú stranu Liga Severu vo vládnej koalícii, zažíva prudký nárast popularity práve vďaka svojmu tvrdému postoju k migrantom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite