Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pražská Letná sa plní, Babiš nerozumie prečo

.ivana Šalgová .svet

Organizátori protestov na Pražskej Letenskej pláni očakávajú až pol milióna ľudí. Okrem protestov pripravili aj petíciu, ktorou vyzývajú premiéra Andreja Babiša k demisii. Podpísalo ju už viac ako 400 000 ľudí.

Pražská Letná sa plní, Babiš nerozumie prečo Dávid Pásztor

v Prahe na Letenskej pláni začína najväčšia česká demonštrácia od pádu komunizmu. Okrem masového stretnutia na Letnej aktivisti spustili aj petíciu, pod ktorú chcú vyzbierať milión podpisov. 

„Považujeme za neprijateľné, aby 70 rokov po komunistickom puči a 29 rokov od nežnej revolúcie bol premiérom našej krajiny trestne stíhaný človek vedený ako agent ŠtB. Nebudeme sa tváriť, že je to normálne. Chceme, aby sa Andrej Babiš vzdal funkcie,“ píšu aktivisti z iniciatívy Milión chvíľok pre demokraciu na svojej webovej stránke. 

V petíciu žiadajú demisiu premiéra Andreja Babiša, vrátenie neoprávnených dotácií pre Agrofert a koniec ďalších dotácií a daňových úľav, prijatie poistiek nezávislej justície a demisiu Márie Benešovej. Žiadajú tiež, aby sa Babiš zbavil všetkých médií, ktoré vlastní. 

Babiš podľa svojich slov stále nerozumie tomu, prečo proti nemu ľudia protestujú. Neupiera im však právo vyjadriť vlastný názor a navyše, od svojich priaznivcov cíti podporu. Povedal to počas pietneho aktu v nedeľu v obci Ležáky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite