Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Napäté vzťahy medzi USA a Iránom stupňujú

.redakcia .svet

Spojené štáty zavedú v pondelok "významný" nový súbor sankcií voči Iránu, oznámil v sobotu americký prezident Donald Trump. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Napäté vzťahy medzi USA a Iránom stupňujú Susan Walsh/AP/SITA

„V pondelok uvaľujeme na Irán významné dodatočné sankcie,“ napísal Trump vo svojom príspevku na Twitteri. „Teším sa na ten deň, keď budú sankcie voči Iránu stiahnuté a Iránci sa stanú opäť produktívnym a prosperujúcim národom. Čím skôr, tým lepšie!“ pokračoval. 

 Iba niekoľko hodín predtým sa Trump vyjadril, že by mohol byť "najlepším priateľom" Iránu, ak by sa táto krajina zriekla jadrových zbraní, doplnila AFP.

Trump v sobotu pred odchodom z Bieleho domu do víkendového sídla Camp David vyhlásil, že naďalej zvažuje vojenský zásah proti Iránu po tom, ako tamojšie sily zostrelili americké bezposádkové lietadlo. Zopakoval, že zrušil vojenský úder naplánovaný na štvrtok po tom, ako sa dozvedel, že by pri ňom mohlo byť usmrtených 150 ľudí. 

Počas víkendového pobytu bude viesť rokovania o Iráne, na ktorý chce uvaliť "oveľa viac" sankcií. Donald Trump zdôraznil, že nedovolí Iránu získať jadrové zbrane.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite