Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Merkelová podporila cieľ uhlíkovej neutrality do roku 2050

.redakcia .svet

Na podujatí Nemecké evanjelické cirkevné dni v Dortmunde označila tiež za dobré, že mládež politikov "vytrhla" z doterajšieho tempa a naliehavosť ochrany klímy je teraz zreteľnejšou. Informovala o tom agentúra DPA.

Merkelová podporila cieľ uhlíkovej neutrality do roku 2050 Martin Medňanský/SITA

merkelová sa vyjadrila k diskusii o tejto záležitosti vo svojej krajine: „Tí, ktorí si myslia, že máme ešte trocha času, často hovoria: 'Veď máme len dve percentá emisií celého sveta.' Tu je potrebné namietať. Nemecko ako priemyselná krajina produkuje CO2 už veľmi dlho. Má preto aj osobitnú povinnosť byť v tomto priekopníkom,“ zdôraznila. 

„Mám povedať Libérii, že majú byť klimaticky neutrálni, keď nemajú ani elektrinu? To je cynické. My musíme byť priekopníkmi,“ dodala.

V otázkach zahraničnej politiky Merkelová varovala krajiny, aby sa neizolovali od medzinárodného spoločenstva. „Na niektorých miestach sa zdá, že nedôvera bola vyhlásená za vládnu stratégiu. Bez dôvery ako základu nemôže medzinárodná politika uspieť,“ upozornila kancelárka Angela Merkelová. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite