Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump odvolal útok na Irán, ktorý pôvodne schválil

.redakcia .svet

Irán dostal od amerického prezidenta Donalda Trumpa v noci na piatok prostredníctvom Ománu odkaz, v ktorom šéf Bieleho domu varoval Teherán, že islamskej republike hrozí bezprostredný útok zo strany USA. Pre agentúru Reuters to uviedli nemenovaní iránski činitelia.

Trump odvolal útok na Irán, ktorý pôvodne schválil Jacquelyn Martin/AP/SITA Pred Bielym domom vo štvrtok protestovali ľudia, ktorí v rukách držali nápis „Žiadna vojna.“

vyjadrenie prišlo krátko po tom, ako denník The New York Times informoval, že Trump v piatok povolil vojenský útok na Irán, ktorý mal byť reakciou na zostrelenie amerického prieskumného bezpilotného lietadla. Trump teda útoky najskôr schválil, ale neskôr ho odvolal.  Biely dom vo štvrtok odmietol komentovať príčiny tohto rozhodnutia.

„Trump v predmetnom odkaze uviedol, že je proti akejkoľvek vojne s Iránom a chce hovoriť s Teheránom o rôznych záležitostiach. Dal nám krátky čas na odpoveď, ale okamžitou odozvou Iránu bolo, že o danej záležitosti rozhoduje najvyšší vodca ajatolláh Alí Chameneí,“ povedal jeden z iránskych činiteľov za podmienok zachovania svojej anonymity.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite