Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čaputová má za sebou prvú zahraničnú návštevu. Krajanom sa prihovorila z pódia

.redakcia .svet

Prvé pracovné kroky prezidentky Zuzany Čaputovej viedli tradične do Českej republiky. Večer sa z pódia prihovorila stovkám priaznivcom, ktorí ju v susednom Česku vítali.

Čaputová má za sebou prvú zahraničnú návštevu. Krajanom sa prihovorila z pódia SITA/Kancelária prezidenta SR Čaputovú privítal prezident Miloš Zeman.

v diskusii prezidentov Slovenskej a Českej republiky Zuzany Čaputovej a Miloša Zemana nedošlo napriek pomerne širokému spektru tém k názorovému rozporu. Hlavy štátov to deklarovali po spoločnom rokovaní, ktoré sa uskutočnilo v rámci oficiálneho programu štvrtkovej návštevy slovenskej prezidentky v Prahe.

„Netvrdím, že niekedy v budúcnosti nebudeme mať na veci iný názor, v tomto úvodnom rozhovore však k niečomu takému neprišlo," uviedla Čaputová. Zeman to potvrdil vyhlásením, že v diskusii „nenarazili na jedinú konfliktnú otázku“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite