Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Holandsko zverejnilo mená podozrivých zo zostrelenia boeingu nad Donbasom

.redakcia .svet

Holandská televízia NPO zverejnila mená osôb, ktoré sú podozrivé z účasti na zostrelení dopravného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines nad východnou Ukrajinou. Incident sa odohral v júli 2014.

Holandsko zverejnilo mená podozrivých zo zostrelenia boeingu nad Donbasom Dmitry Lovetsky/AP/SITA 23. júl 2014, východná Ukrajina: Trosky zostreleného boeingu v okolí dediny Petropavlivka. Incident si vyžiadal 298 obetí.

podozrivými sú príslušníci ruskej armády Sergej Mučkajev, Sergej Dubinskij a Oleg Pulatov a Ukrajinec Ivan Bezjazykov podozrivý z vlasitzrady .  Informovala o tom rozhlasová stanica Echo Moskvy.

Tieto mená sa podľa Echa nachádzajú v správe o nových poznatkoch vo vyšetrovaní pádu lietadla Boeing 777 z júla 2014, ktorú v stredu zverejní Spoločný vyšetrovací tím (JIT) vedený Holanďanmi. Ako prví sa s nimi oboznámia príbuzní 298 usmrtených, potom bude nasledovať brífing pre médiá.

Mučkajev bol holandskou televíziou označený za veliteľa 53. protiletadlovej raketovej brigády z Kurska. Podľa investigatívnej skupiny Bellingcat tejto brigáde patril raketový systém BUK, ktorý údajne zostrelil malajzijský boeing.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite