Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záchranári v Budapešti vytiahli vrak potopenej lode

.redakcia .svet

Maďarskí záchranári začali vyťahovať z dna Dunaja vrak potopenej vyhliadkovej lode Hableány. Z potopenej lode zatiaľ vyniesli štyri telá obetí havárie.

vrak vyhliadkovej lode začali v pondelok nadránom záchranári pomocou lodného žeriavu vyzdvihovať z dna Dunaja. Celé vyzdvihnutie potopeného plavidla môže trvať až šesť hodín.

K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo pod Margitiným mostom v Budapešti v stredu predminulý týždeň krátko po deviatej hodine večer. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.

Pri záchranných prácach polícia identifikovala doposiaľ 20 obetí nehody, po siedmich nezvestných Kórejčanoch a maďarskom kapitánovi lode naďalej pátrajú, vytiahnuté obete ešte identifikujú. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite