Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František chce budúci rok osobne navštíviť Irak

.redakcia .svet

Na stretnutí s predstaviteľmi organizácie ROACO na podporu východných cirkví vo Vatikáne Svätý Otec vyjadril svoju zámer navštíviť v roku 2020 Irak. O svojej túžbe navštíviť Blízky východ hovorí už dlho, zatiaľ to pre vojnu nebolo možné.

Pápež František chce budúci rok osobne navštíviť Irak Andrew Medichini/AP/SITA

pápež František  vyhlásil, že by na budúci rok rád navštívil Irak, do ktorého zatiaľ nemohol vycestovať pre dlhodobo zlú bezpečnostnú situáciu. Počas audiencie príslušníkov ROACO  povedal, že neustále myslí na Irak, kam plánuje „ísť na budúci rok“.

„Naliehavé myšlienky ma sprevádzajú, keď myslím na Irak – kam mám vôľu ísť v budúcom roku –, aby dokázal pozerať smerom vpred vďaka pokojnej a zdieľanej participácii na budovaní spoločného dobra zo strany všetkých, i náboženských zložiek spoločnosti, a neupadol do napätí, ktoré pochádzajú zo stále neutíchnutých konfliktov regionálnych mocností,“ povedal pápež počas audiencie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite