Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V oceáne zachránili chlapca na nafukovačke v tvare jednorožca

.svet

Tím dobrovoľníkov z pobrežnej záchrannej služby zachránil osemročného chlapca, ktorý sa na nafukovačke odplavil od pobrežia amerického štátu Severná Karolína.

V oceáne zachránili chlapca na nafukovačke v tvare jednorožca Jae C. Hong/AP/SITA

americké médiá informovali, že chlapec zo štátu Ohio sa plavil 3. júna pri pláži v pobrežnom meste Oak Island, keď náraz vetra odniesol jeho nafukovačku ďalej na otvorený oceán. Chlapec sa ocitol takmer kilometer od brehu. 

Dobrovoľníci z mestskej pobrežnej záchrannej služby uviedli, že nafukovačka v tvare jednorožca fungovala ako plachta lode a to spôsobilo, že sa pohybovala príliš rýchlo. Chlapec ju nedokázal zastaviť.

Záchranári informovali, že členovia rodiny zatelefonovali na tiesňové telefónne číslo 911 a tím použil nafukovací čln, na ktorom sa dostal k chlapcovi a priviedol ho naspäť na breh.

Televízna stanica WWAY uviedla, že vlani odvialo na oceán mnoho nafukovacích plavidiel, ale tento prípad bol prvý, keď sa na nafukovačke stále nachádzalo aj dieťa.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite