Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA zastavilo financovanie vzdelávania detí prisťahovalcov

.redakcia .svet

Vláda USA zastavila na území celej krajiny platby za kurzy angličtiny a právne služby v zariadeniach, ktoré zadržiavajú deti imigrantov. Zdôvodnila to tým, že v čase, keď na hranice prichádzajú rekordné počty detí bez sprievodu, sú rozpočtové škrty potrebné.

USA zastavilo financovanie vzdelávania detí prisťahovalcov AP Photo/Matt Dunham/SITA Trump razí protimigračnú politiku od začiatku nástupu do svojej funkcie. Samotní jeho predkovia do Ameriky pred mnohými rokmi emigrovali.

úrad Spojených štátov pre zdravotníctvo a služby ľuďom (HHS) minulý týždeň tieto centrá upozornil, že im už nebude hradiť mzdy pre učiteľov či ďalšie náklady ako právne služby alebo rekreačné vybavenie. 

AP si všíma, že tento krok sa javí ako porušenie právnej dohody známej ako dohoda Flores, ktorá vyžaduje, aby vláda zabezpečovala vzdelávanie a rekreačné aktivity deťom prisťahovalcov, ktoré má vo svojej starostlivosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite