Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po tragickej zrážke dvoch lodí na Dunaji našli ďalšie dve telá nezvestných osôb

.redakcia .svet

Po dopoludňajšom náleze mŕtveho tela pri vraku potopenej maďarskej vyhliadkovej lode v Budapešti v stredu objavili na budapeštianskom úseku rieky a v Stoličnobelehradskej župe ďalšie dve telá.

Po tragickej zrážke dvoch lodí na Dunaji našli ďalšie dve telá nezvestných osôb AP Photo/Laszlo Balogh/SITA

identifikácia dvoch tiel ešte nie je ukončená, oficiálne preto po minulotýždňovej zrážke lodí v Budapešti, pri ktorej zahynulo najmenej 13 ľudí, evidujú ešte ako nezvestných 13 juhokórejských turistov a dvoch maďarských členov posádky.

Po zrážke vyhliadkovej a výletnej lode 29. mája krátko po 21.00 h v Budapešti pod Margitiným mostom, po ktorej sa vyhliadková loď v priebehu siedmich sekúnd potopila, z vôd rieky zachránili sedem ľudí.

Plávajúci žeriav Clark Ádám v stredu dorazil k prístavu predmestia hlavného mesta Újpest, kde zakotvil. K tomu, aby mohol priplávať na miesto potopeného vraku, je potrebné, aby hladina Dunaja klesla pod 420 cm. V stredu hladina začala opäť mierne stúpať, napoludnie dosiahla 451 centimetrov. Vodohospodári očakávajú jej pokles až vo štvrtok popoludní. Kritickým bodom plavby k miestu nešťastia je Margitin most, pod ktorým musí žeriav preplávať.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite