Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini je už v Rusku. Zajtra sa stretne s Putinom

.filip Minich .svet

Návštevu Ruska uprednostnil pred veľkými oslavami spojencov vo Veľkej Británii.

Pellegrini je už v Rusku. Zajtra sa stretne s Putinom Peter Rusko/ SITA

premiér Peter Pellegrini návštevu Ruska uprednostnil pred veľkými oslavami 75. výročia takzvaného Dňa D, keď sa spojenci protinacistickej koalície vylodili v Normandii. Na oslavy v juhoanglickom meste Portsmouth prišli lídri krajín Európskej únie, USA, Kanady, Austrálie či ďalších štátov. 

Do Británie šiel na oslavy namiesto Petra Pellegriniho Richard Raši. Sedel priamo za kráľovnou Alžbetou a prezidentom Donaldom Trumpom.SITA/APDo Británie šiel na oslavy namiesto Petra Pellegriniho Richard Raši. Sedel priamo za kráľovnou Alžbetou a prezidentom Donaldom Trumpom.

Slovenský premiér Pellegrini je dnes v Moskve a zajtra bude v Petrohrade, kde sa stretne s ruským prezidentom Putinom. V piatok zasa spoločne s Vladimírom Putinom a čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom vystúpi v paneli na ekonomickom fóre. 

Dnešné rokovanie s Dmitrijom Medvedevom sa týka najmä jadrovej energetiky. Doťahuje sa kontrakt na dovoz jadrového paliva. Premiér Pellegrini avizoval aj rozhovory o plynovode Nordstream 2, ktorý Rusko stavia spoločne so západoeurópskymi energetickými firmami. Šanca, že by sa mu podarilo rokovaním dohodnúť zastavenie projektu, je takmer nulová. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite