Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudánska armáda zrušila dohodu s opozíciou. Ohlásila voľby

.redakcia .svet

Sudánska armáda oznámila zrušenie dohody s opozíciou, podľa ktorej mala moc prejsť na civilnú vládu. Dohodu dosiahla v máji s organizátormi opozičných protestov. Zároveň ohlásila zámer usporiadať v najbližších deviatich mesiacoch všeobecné voľby. Stalo sa tak po krvavom zásahu proti demonštrantom.

Sudánska armáda zrušila dohodu s opozíciou. Ohlásila voľby AP/SITA Generál Mohammed Hamdan Dagal, zástupca vojenskej rady.

ozbrojené sily, ktoré v Sudáne prevzali v apríli moc po zosadení dlhoročného prezidenta Umara Bašíra, dosiaľ súhlasili s trojročným obdobím prechodu na civilný režim. 

Vládnuca vojenská rada zmenila svoj postoj po tom, ako armáda v pondelok násilne ukončila niekoľkotýždňový okupačný protest v hlavnom meste Chartúm, pričom podľa zdrojov AFP zahynulo vyše 30 ľudí.

S oznámením o zrušení dohody a ukončení rokovaní so Zväzom za slobodu a zmenu, ktorý zastrešuje skupiny protestujúcich, vystúpil v televízii predseda vládnucej rady generál Abdal Fattáh Burhán.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite