Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

VIDEO Kollár vystúpil na mítingu nacionalistov. Po taliansky kričal pred rozvášneným davom

.filip Minich .svet

Škandál v Rakúsku, kde sa po obrovskom korupčnom prešľape šéfa FPÖ rozpadla vláda, zatienil víkendovú akciu európskych nacionalistov v Miláne. HC Strache, pochopiteľne, neprišiel, no Boris Kollár nechýbal. Pozrite sa, ako kričal po taliansky.

VIDEO Kollár vystúpil na mítingu nacionalistov. Po taliansky kričal pred rozvášneným davom AP/SITA Boris Kollár rečnil pred rozvášneným davom. Nadával na slovenských politikov.

v Miláne sa stretli „noví” politici z takzvanej Salviniho skupiny. Taliansky minister vnútra spojil nacionalistické sily naprieč kontinentom a po eurovoľbách chce dať v Európskom parlamente dokopy novú frakciu. 

Účasť v paneurópskom hnutí mu už prisľúbili Marine Le Pen, rakúski slobodní, Boris Kollár, Tomio Okamura, Geert Wilders, Alternatíva pre Nemecko či rôzne protiimigračné a nacionalistické strany zo Škandinávie. 

V sobotu mali predstavitelia týchto strán v Miláne zraz, na ktorom vystúpil aj predseda hnutia Sme Rodina. 

V približne trojminútovom prejave Boris Kollár vyhlásil, že Matteo Salvini je najpopulárnejší zahraničný štátnik na Slovensku. Či má k tomu aj nejaké relevantné dáta, alebo vychádza len z interných pozorovaní svojho Facebooku, nevedno. 

Okrem toho sa sťažoval, že na Slovensku elity jeho hnutie označujú za extrémistov. Pred davom v Miláne tiež kričal, že konvenční politici klamú, kradnú a podvádzajú, a treba ich poslať na smetisko dejín. 

V rovnaký deň, ako Kollár rečnil v Miláne, v susednom Rakúsku pre megaškandál jeho „parťáka“ HC Stracheho padla vláda. Strache v tajne nahratom videu sľuboval domnelej dcére ruského oligarchu, že ak mu dá peniaze a pomôže jeho strane prostredníctvom zvýšenia vplyvu v médiách vyhrať voľby, tak im dohodí štátne zákazky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite