Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

VIDEO Kollár vystúpil na mítingu nacionalistov. Po taliansky kričal pred rozvášneným davom

.filip Minich .svet

Škandál v Rakúsku, kde sa po obrovskom korupčnom prešľape šéfa FPÖ rozpadla vláda, zatienil víkendovú akciu európskych nacionalistov v Miláne. HC Strache, pochopiteľne, neprišiel, no Boris Kollár nechýbal. Pozrite sa, ako kričal po taliansky.

VIDEO Kollár vystúpil na mítingu nacionalistov. Po taliansky kričal pred rozvášneným davom AP/SITA Boris Kollár rečnil pred rozvášneným davom. Nadával na slovenských politikov.

v Miláne sa stretli „noví” politici z takzvanej Salviniho skupiny. Taliansky minister vnútra spojil nacionalistické sily naprieč kontinentom a po eurovoľbách chce dať v Európskom parlamente dokopy novú frakciu. 

Účasť v paneurópskom hnutí mu už prisľúbili Marine Le Pen, rakúski slobodní, Boris Kollár, Tomio Okamura, Geert Wilders, Alternatíva pre Nemecko či rôzne protiimigračné a nacionalistické strany zo Škandinávie. 

V sobotu mali predstavitelia týchto strán v Miláne zraz, na ktorom vystúpil aj predseda hnutia Sme Rodina. 

V približne trojminútovom prejave Boris Kollár vyhlásil, že Matteo Salvini je najpopulárnejší zahraničný štátnik na Slovensku. Či má k tomu aj nejaké relevantné dáta, alebo vychádza len z interných pozorovaní svojho Facebooku, nevedno. 

Okrem toho sa sťažoval, že na Slovensku elity jeho hnutie označujú za extrémistov. Pred davom v Miláne tiež kričal, že konvenční politici klamú, kradnú a podvádzajú, a treba ich poslať na smetisko dejín. 

V rovnaký deň, ako Kollár rečnil v Miláne, v susednom Rakúsku pre megaškandál jeho „parťáka“ HC Stracheho padla vláda. Strache v tajne nahratom videu sľuboval domnelej dcére ruského oligarchu, že ak mu dá peniaze a pomôže jeho strane prostredníctvom zvýšenia vplyvu v médiách vyhrať voľby, tak im dohodí štátne zákazky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite