Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Le Pen spravila v Estónsku údajné neonacistické gesto. Vraj o jeho význame netušila

.redakcia .svet

Líderka francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie Marine Le Pen sa počas návštevy Estónska odfotografovala s miestnym aktivistom radikálnej Konzervatívnej ľudovej strany, pričom ukázali gesto typické pre ľudí hlásajúcich nadradenosť bielej rasy.

Le Pen spravila v Estónsku údajné neonacistické gesto. Vraj o jeho význame netušila Branislav Bibel/SITA Marine Le Pen začiatkom týždňa navštívila Slovensko. Sprevádzal ju najmä šéf strany Smer rodina Boris Kollár.

spojením palca s ukazovákom ruky vytvorili kruh a ostatné tri prsty držali vystreté, informoval v utorok spravodajský portál France Info.

Le Pen tvrdila, že toto gesto síce pozná, ale z potápania — ako znak, že je všetko v poriadku. Keď ju kolegovia informovali, že má aj iný význam, požiadala o odstránenie fotografie z facebookového konta estónskeho aktivistu Ruubena Kaalepa, s ktorým si urobila selfie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite