Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež na oficiálnej návšteve v Severnom Macedónsku vyzval na rešpektovanie rôznorodosti

.redakcia .svet

Pápež František chce povzbudiť integráciu Severného Macedónska do Európy po vyriešení sporu krajiny s Gréckom. Podľa jeho slov bude z lepšej európskej účasti profitovať celý región

Pápež na oficiálnej návšteve v Severnom Macedónsku vyzval na rešpektovanie rôznorodosti AP/SITA Pápež František v Severnom Macedónsku celebroval svätú omšu.

pápež zároveň ocenil kultúrnu, náboženskú a etnickú rozmanitosť krajiny. Vyhlásil, že takáto koexistencia by mala byť príkladom aj pre iných a „je veľmi dôležitá pre začlenenie medzi štáty Európy“, informuje tlačová agentúra AP.

Hlava katolíckej cirkvi sa v prezidentskom paláci v hlavnom meste Skopje stretla s macedónskymi vládnymi predstaviteľmi. Ide o historicky prvú pápežskú návštevu tejto balkánskej krajiny.

pricestoval z Bulharska

Po svojom prílete na letisko v Skopje sa pápež presunul automobilom na rokovanie s prezidentom Gjorgem Ivanovom a premiérom Zoranom Zaevom. Pápež, ktorý do Severného Macedónska pricestoval z Bulharska, vyzval krajiny západného Balkánu, aby prijali svoju náboženskú a etnickú rozmanitosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite