Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán už nepodporuje Manfreda Webera, hľadá vhodnejšieho kandidáta

.redakcia .svet

Maďarský Fidesz má od marca pozastavené členstvo v Európskej ľudovej strane (EPP). Teraz sa vyjadril, že nepodporí kandidatúru jej predsedu na post predsedu Európskej komisie.

Orbán už nepodporuje Manfreda Webera, hľadá vhodnejšieho kandidáta Szilard Koszticsak/AP/SITA Maďarský premiér Viktor Orbán na stretnutí s rakúskym kancelárom Heinzom-Christianom Strachem.

maďarská vládna strana Fidesz začala podľa všetkého intenzívne cúvať z členstva v Európskej ľudovej strane (EPP). Uviedlo to v pondelok internetové vydanie ľavicového denníka Népszava v reakcii na výsledky schôdzky rakúskeho vicekancelára a predsedu pravicovo-populistickej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinza-Christiana Stracheho s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Viktor Orbán po stretnutí vyhlásil, že už nepodporuje kandidatúru predsedu frakcie EPP a kandidáta ľudovcov na post predsedu Európskej komisie Manfreda Webera.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite