Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lietadlo v Moskve muselo núdzovo pristáť. Nehodu neprežilo 41 ľudí

.redakcia .svet

Lietadlo štartovalo z Moskvy a malo letieť do Murmanska. Podľa posádky stroj zasiahol blesk.

Lietadlo v Moskve muselo núdzovo pristáť. Nehodu neprežilo 41 ľudí Riccardo Dalla Francesca/AP/SITA

na palube lietadla Suchoj Superjet 100 (SSJ) bolo 78 ľudí vrátane členov posádky. Podľa aktualizovaných informácií, ktoré má vyšetrovanie momentálne k dispozícii, prežilo 37 ľudí. Uviedol vo vyhlásení Vyšetrovací výbor Ruskej federácie, ktorý sa tragédiou zaoberá.

Ruské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že dnešné letecké nešťastie si vyžiadalo aj sedem zranených. Stav dvoch z nich označujú lekári za vážny. Zranenia ďalších dvoch osôb sú stredne ťažké. Troch ďalších ľudí lekári ošetrili ambulantne, ponúkanú hospitalizáciu odmietli.

V dôsledku tejto tragédie, ktorá sa odohrala na letisku Šeremetievo, bolo na letiskách v Moskve zrušených alebo mešká viac ako sto letov. Časť lietadiel, ktoré mali pristáť na letisku Šeremetievo, presmerovali na Vnukovo či Domodedovo.

Sústrasť pozostalým vyjadrili ruský prezident Vladimír Putin a premiér Dmitrij Medvedev, ktorý nariadil vznik vládnej vyšetrovacej komisie. Tá už prikročila k vyšetrovaniu na mieste nešťastia.

Lietadlo SSJ-100 štartovalo z Moskvy a malo letieť do Murmanska. Stroj však krátko po štarte vyslal núdzový signál a posádka sa začala pripravovať na núdzové pristátie. 

Núdzové pristátie sa prvýkrát nepodarilo. Na druhý pokus lietadlo narazilo na pristávaciu dráhu podvozkom, následne aj nosom. Po pristátí začali lietadlu horieť motory. Stroj mal v čase tvrdého núdzového pristátia plné palivové nádrže.

Posádka potvrdila, že lietadlo počas letu zasiahol blesk.

Správu priebežne aktualizujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite