Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šéf srílanskej polície po útokoch odstúpil, hľadaný vodca teroristov je mŕtvy

.redakcia .svet

Najvyšší predstaviteľ polície na Srí Lanke odstúpil zo svojej funkcie v súvislosti so zlyhaniami, ktoré viedli k smrtiacim bombovým útokom z Veľkonočnej nedele. Oznámil to v piatok srílanský prezident Maithrípála Siriséna.

Šéf srílanskej polície po útokoch odstúpil, hľadaný vodca teroristov je mŕtvy SITA/AP

generálny inšpektor polície Púdžit Džajasundara podľa neho zaslal svoju rezignáciu úradujúcemu šéfovi rezortu obrany. Prezident v priebehu tohto týždňa požiadal o odstúpenie oboch predstaviteľov vzhľadom na zistenie, že bezpečnostné zložky nekonali ani po prijatí varovaní týkajúcich sa bombových útokov na kostoly a hotely, ktoré si podľa aktuálnych údajov vyžiadali vyše 250 obetí na životoch.

Siriséna povedal novinárom, že „čoskoro" vymenuje nového generálneho inšpektora polície, ktorého bude musieť vo funkcii potvrdiť srílanská Ústavná komisia.

zomrel pri jednom z incidentov

Prezident v piatok taktiež oznámil, že hľadaný moslimský extrémista, o ktorom sa predpokladá, že zohral rozhodujúcu úlohu pri veľkonočných útokoch, bol usmrtený pri jednom z týchto incidentov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite