Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Končí ďalšia Trumpova ministerka. Na svoj post rezignovala

.redakcia .svet

Americká ministerka pre vnútornú bezpečnosť Kirstjen Nielsenová s účinnosťou od 7. apríla opúšťa administratívu prezidenta Donalda Trumpa.

Končí ďalšia Trumpova ministerka. Na svoj post rezignovala Americký prezident Donald Trump. V pozadí Kirstjen Nielsenová (vpravo).

vo funkcii však bude do stredy, aby pomohla s riadnym odovzdaním funkcie a zabezpečila, že nebudú ovplyvnené kľúčové úlohy rezortu, napísala v noci na pondelok na Twitteri.

Na sociálnej sieti zároveň zverejnila rezignačný list adresovaný prezidentovi Donaldovi Trumpovi, v ktorom okrem iného uvádza, že napriek reformám, ktoré majú ministerstvo pripraviť na nové časy, prišiel pre ňu ten správny čas „uvoľniť miesto".

Ďalej vyjadrila nádej, že jej nástupca bude mať podporu Kongresu a súdov pri zmenách zákonov, ktoré doteraz komplikovali úplné zabezpečenie hraníc.

Trump sa predtým Nielsenovej v krátkom príspevku na Twitteri poďakoval za jej prácu a oznámil, že ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť dočasne povedie šéf Amerického úradu pre clá a ochranu hraníc Kevin McAleenan.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa Trumpovej administratívy uviedla, že o rezignáciu 46-ročnej Nielsenovej požiadal prezident a ona mu vyhovela.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite