Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Americký Pentagón schválil miliardu dolárov na výstavbu hraničnej bariéry s Mexikom

.redakcia .svet

Z uvoľnených peňazí by mal vzniknúť 92-kilometrový úsek. Americký prezident žiadal od Kongresu pôvodne osem miliárd dolárov.

Americký Pentagón schválil miliardu dolárov na výstavbu hraničnej bariéry s Mexikom Gregory Bull/AP Hraničná bariéra s ostnatým drôtom na pláži v meste Tijuana v Mexiku.

americké ministerstvo obrany uvoľnilo miliardu dolárov na výstavbu bariéry na hraniciach s Mexikom, ktorú presadzuje prezident Donald Trump. Tieto finančné prostriedky, o ktoré požiadalo ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť, sú vyčlenené na stavbu 92-kilometrového úseku oplotenia s výškou 5,5 metra a súvisiacej infraštruktúry v regióne El Paso v štáte Texas a v sektore Yuma v Arizone, oznámil v pondelok podľa agentúry AFP úradujúci minister obrany Patrick Shanahan.

 Svoje rozhodnutie obhajoval odvolaním sa na federálny zákon, dávajúci ministerstvu obrany právomoc v rámci pomoci federálnym úradom v boji proti pašovaniu drog stavať cesty a ploty a inštalovať osvetlenie na blokovanie pašeráckych koridorov vedúcich cez hranice Spojených štátov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite