Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbánove sľuby Maďarom: Roďte viac detí, dám vám na auto a odpustím dane

.matúš Dávid .svet

Zlí sú utečenci a Soros, dobré zas maďarské ženy a veľa detí. To všetko stihol v prejave o stave krajiny spomenúť Viktor Orbán.

Orbánove sľuby Maďarom: Roďte viac detí, dám vám na auto a odpustím dane SITA/AP Zatiaľ čo opozícia a občianski aktivisti demonštrovali v Budapešti proti jeho vláde, maďarský premiér sľuboval národu hospodársky rast, daňové úľavy a likvidáciu chudoby.

zatiaľ čo opozícia a občianski aktivisti demonštrovali v Budapešti proti jeho vláde, maďarský premiér sľuboval národu hospodársky rast, daňové úľavy a likvidáciu chudoby. 

Druhú februárovú nedeľu bola Budapešť opäť na nohách. V čase, keď občianski aktivisti a lídri opozície finišovali s prípravami protivládnych demonštrácií, v multifunkčnom centre Várkert Bazár, obohnanom vysokým čiernym plotom a policajnými hliadkami, sa začali schádzať priatelia a stúpenci Viktora Orbána. Šéf maďarskej vlády ich pozval na tradičný výročný prejav o stave krajiny.

Maďarom sľúbil pokračovanie hospodárskeho rastu a ohlásil plán daňových úľav a finančnej podpory pre rodiny s viacerými deťmi. Hovoril aj o blížiacich sa voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré označil za „historickú križovatku“ a vyzval na obranu „kresťanských národov“ pred imigráciou. Vzťahy s Ruskom ani Spojenými štátmi americkými v prejave prekvapivo nekomentoval. Na čo alebo na koho sa teda maďarský premiér Orbán v prejave najviac zameral? Koho označil za budúcnosť Maďarska a koho za nepriateľov? A čo chceli demonštráciami dosiahnuť odporcovia Orbánovho autoritárskeho režimu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite