Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trump ohlásil trojtýždňovú prestávku shutdownu

.redakcia .svet

Americký prezident Donald Trump oznámil dohodu o dočasnom obnovení financovania federálnych inštitúcií v USA. Na základe dohody Bieleho domu a lídrov Kongresu sa tzv. shutdown, teda zastavenie ich financovania, preruší do 15. februára.

Trump ohlásil trojtýždňovú prestávku shutdownu Manuel Balce Ceneta/AP/SITA Prieskumy ukazujú, že verejnosť obviňuje zo shutdownu Trumpa a jeho preferencie počas trvania patovej situácie klesli.

avizované opatrenie ukončí rekordne dlhý, až 35-dňový čiastočný shutdown amerických federálnych inštitúcií, spôsobený sporom okolo Trumpom presadzovanej bariéry na hranici s Mexikom, a poskytne vyjednávačom čas na hľadanie definitívnej dohody o rozpočte.

„Dosiahli sme dohodu o ukončení shutdownu a opätovnom fungovaní federálnej vlády,“ povedal Trump vo vystúpení v Ružovej záhrade Bieleho domu. „Zakrátko podpíšem zákon, ktorý uvedie do činnosti našu vládu na tri týždne, do 15.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite