Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Brexit môže stimulovať návraty Slovákov

.ľubomír Rehák .svet .politika

Vývoj v Spojenom kráľovstve v uplynulých troch rokoch je niečo, na čo sa nedá pozerať ľahostajne, alebo dokonca so škodoradosťou. Zrejme preto, že ich turbulencie sa bezprostredne dotýkajú aj nás a našich občanov, žijúcich na ostrovoch.

Brexit môže stimulovať návraty Slovákov STUART FRANKLIN/MAGNUM PHOTOS/PROFIMEDIA 15. január 2019 Londýn, Spojené kráľovstvo: Demonštranti s vlajkami Európskej únie sledujú dianie v britskom parlamente.

novinári študujú trendy v politických kruhoch a nálady obyvateľstva. Politológovia analyzujú vzťah medzi demokraciou a technológiami, ktoré ju spektakulárne ovplyvňujú a ktoré v očiach časti britskej verejnosti vyrobili z Európskej únie monštrum, pripisujúc jej vinu za všetky ťažkosti frustrujúce obyčajných ľudí.

Nuž, a európski politici s diplomatmi sa celý čas snažia, aby bol negatívny dopad tohto vývoja čo najmenej bolestivý a aby boli naše štátne a úniové záujmy ošetrené čo najlepšie, hoci to nie je jednoduchá úloha. Najväčšou komplikáciou je nejasnosť zámerov druhej strany, respektíve problém skonsolidovať často protichodné vízie do jednotnej a jasnej línie. Konsenzus o strategickom postoji k Európe, ktorý sa mal zrodiť z poctivej vnútroštátnej debaty, nahradili rozpačitými improvizáciami v procese brexitu, pričom hodiny neúprosne tikajú a deň D sa blíži.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite