Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Grécky premiér vyzval parlament na​ hlasovanie o vyslovení dôvery vláde

.redakcia .svet

Grécky premiér Alexis Tsipras vyzval grécky parlament na „okamžité​“​ hlasovanie o vyslovení dôvery jeho vláde, ktorú pre nesúhlas so zmluvou o zmene názvu susedného Macedónska v nedeľu opustil minister obrany Panos Kammenos.

Grécky premiér vyzval parlament na​ hlasovanie o vyslovení dôvery vláde Yorgos Karahalis/AP/SITA

demisiu Kammenosa, ktorý je súčasne aj predsedom nacionalistickej strany Nezávislí Gréci (ANEL), Tsipras prijal. Vzal na vedomie aj jeho oznámenie, že ANEL vystupuje z koalície s Koalíciou radikálnej ľavice (SYRIZA).

Tsipras súčasne informoval, že Kammenosa na poste ministra obrany vystrieda admirál Evangelos Apostolakis, predseda zboru náčelníkov štábov gréckej armády. 

Oznámenie o Kammenosovej demisii prišlo po tom, ako macedónsky parlament schválil v piatok večer novelizáciu ústavy, ktorá umožní zmenu oficiálneho názvu krajiny na Republika Severné Macedónsko v súlade s dohodou urovnávajúcou dlhoročný spor s Gréckom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite